Създадоха Временна комисия за защита на правата на психичноболните

0
Председател на комисията е Деница Сачева
Председател на комисията е Деница Сачева Снимка: Деница Сачева / Facebook

Председател на комисията е Деница Сачева

С гласовете на 137 народни представители парламентът създаде Временна комисия за защита на правата на психичноболните пациенти.

В състава ѝ влязоха - председателят Деница Сачева и Костадин Ангелов от ГЕРБ, Стела Николова и Росица Пандова от ПП-ДБ, Маргарита Генчева и Георги Георгиев от "Възраждане", Севим Али и Хатидже Георгиева от ДПС, Валентина Димова и Смиляна Нитова от БСП, Цветан Предов и Станислав Богдански от "Има такъв народ".

Временната комисия ще трябва да проучи какви нарушения са констатирани у нас от Европейския комитет за защита от изтезания и от българския омбудсман. Ще се подготвят и законодателни промени, като вносителите от ПП-ДБ искат отпадане на запрещението и деинституционализиране на местата за настаняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    11g 23g
    Prove po bonicite molq.
  • 1
    1
    Indianec v BG
    Психично болни създадоха Комисия за защита на правата си. А ще направят ли Комисия за защита на правата на психично здравите!? Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари