Съвместни инициативи започват между Областната администрация и Военното окръжие в Русе

1

Сътрудничеството между институциите обсъдиха заместник областният управител Георги Георгиев и полковник Васил Петров

Възможностите за разширяване на сътрудничеството между Областната администрация и Военното окръжие в Русе обсъдиха заместник областният управител Георги Георгиев и полковник Васил Петров. Фокусът на дискусиите беше поставен върху реализирането на съвместни инициативи, които да обяснят и разяснят на младите хора значението на НАТО и да откроят предимствата на военната служба в Българската армия. Акцент в общите дейности се предвижда да бъдат събития, които да възпитават в родолюбие и гордост от военните успехи на страната ни, съобщават от Областната администрация в Русе.

Срещата беше по повод 20-ата годишнина от присъединяването на България към Организацията на Северноатлантическия договор /НАТО/. По думите на началника на Военното окръжие полковник Васил Петров членството ни в Алианса е продиктувано преди всичко от нашата европейска идентичност и споделянето на евроатлантическите ценности на свободния свят. „То е гарант за сигурността на българските граждани, териториалната ни цялост и суверенитет“, посочи още полковник Петров. От своя страна Георги Георгиев определи влизането ни в НАТО като едно от най-значимите събития в съвременната история, довело до реален положителен ефект както за армията, така и за цялото ни общество. „Приобщаването ни към НАТО е ясен знак за геополитическата ориентация на страната ни“, допълни заместник областният управител и поясни, че именно членството ни в Пакта е определящо за успешното ни развитие до момента.

По случай годишнината на уебсайта на Областна администрация – Русе са качени два видеоклипа, които могат да бъдат разгледани на следния уеб адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/press-center/news/nato%20meeting.

Припомняме, че на 4 април 1949 г. във Вашингтон, САЩ, е подписан Северноатлантическият договор, с който се създава Организацията на Северноатлантическия пакт /НАТО/. Пактът е подписан от 12 държави като договорът влиза в сила на 24 август 1949 г. На 29 март 2004 г. във Вашингтон, САЩ, на официална церемония към НАТО се присъединяват България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения. С приемането на Швеция на 7 март 2024 г. в Северноатлантическия пакт официално в НАТО членуват 32 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Хихи
    Представям си как военна полиция отива за принудителна мобилизация в Столипиново, Филиповци, пък ако щете и в Селеметя :) Ще е запомняща се и доста срамна дата в историята на армията ни :)
  • 5
    4
    до 3
    Дай да видим пък как така "няма не искам"? Как точно ще се случи да ме мобилизират насила? Ще дойдат трима шапкари да ме арестуват ли? Че аз ще дам фира е ясно, но ще отнеса поне един шапкар с мен . Ами още 1000 като мен? Е пък колко военна полиция да имат като численост?
  • 1
    3
    Не е на добре
    Това е начало на промивката на мозъци и психологическа подготовка за изпращане на българско пушечно месо в Украйна. Гадно, но очаквано. Дупе да ни е яко, защото в тая работа няма "Не искам!".
  • 6
    2
    НАТО - верно ли?
    Защо, обаче показаха единствено Руска военна техника " ... на уебсайта на Областна администрация – Русе са качени два видеоклипа, които могат да бъдат разгледани на следния уеб адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/press-center/news/nato%20meeting." ?
  • 8
    1
    ...
    Реклама на нато. Уникално сътрудничество родиха областната и военното окръжие. Жалка история. А загиналият, при нахлуване на американски войски в Българската фабрика, ще го рекламирате ли ? Дори и извинение не направиха. Нова порция мозъчна пудра за добитъци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари