Съветник предлага промени в правилника на ОбС - Русе

0
Промените касаят времето за изказване на кмета и на общинските съветници
Промените касаят времето за изказване на кмета и на общинските съветници Снимка: Фейсбук

Промените касаят времето за изказване на кмета и на общинските съветници

Общинският съветник от СДС Станимир Станчев е внесъл в Общински съвет - Русе предложение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

"Считам, че с цел по-добра организация на работата на съвета, на неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, следва времето за изказване на кмета да бъде ограничено и по аналогия да бъдат приложени същите условия както при изказванията на общинските съветници, а именно максимум до 5 минути. В тази връзка предлагам настоящото изменение на Правилника, като считаме, че по този начин ще се постигне една яснота по прилагането му, а също така ще доведе до балансирано и стегнато протичане на заседанията на общинския съвет", заявява Станчев.

Срокът за изказвания на мнения, становища и предложения е 22 дни от датата на публикуването на предложението на сайта на ОбС - Русе.

Целият текст на внесеното предложение може да видите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    САМО ЧИЧКО АДОЛФ ЗА ВАС
    ДЕБЕЛОГ@З МАНГ@ЛСКИ ГРОЗЕН КРЕТЕН@ИД...ЗА ИЗКАЗВАНЕ СТЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ ДО ЕДИН,ТОЙ ЩЕ ВИ ПРОСЛУША ! СДС?? МУХАХАХ....ИМА ЛИ ТАКОВА ГОВНО ОЩЕ...ДЪХАВО ЛИ МИРИШЕ???
  • 0
    3
    Maznik
    Tozi li kradliv lajec predlaga promeni? Po nachina, koito vliza pod projektorite kara vsichki da go mrazqt oshte poveche
  • 4
    2
    БАЙ ТОШО
    200 КГ ГЛУПОСТИ И НАГЛОСТ .... ТОВА СЕ ВИЖДА! ТОВА ЛИ ВИ Е ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НЕЩАСТНИЦИ? АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ
  • 12
    1
    Гражданин
    Правилника на Обс е ДИСКРИМИНАЦИОНЕН, тъй като не се публикуват питанията на гражданите и отговорите по тях, а само на общинските съветници. Така обществеността на Русе е лишена от възможността да узнае за порочните практики в общинската администрация. Общинския съвет да престане да го играе защитен екран на общинската администрация, а да осигури прозрачност и да публикува питанията на гражданите. освен това е наложително, гражданинът който е задал устно питане на заседание на общ. съвет да има възможност да направи реплика на отговора, особено когато се касае за лични нападки от страна на четящите отговорите, без да е дадена възможност на гражданина да се защити. Отделно от това, 5-минутката за изказване да започва да тече едва след като вече питащият е застанал зад микрофона, а не времето от тръгване от мястото, което за граждани е най отдалечено и заема поне минута време за придвижване до катедрата за изказвания /и така се изяжда от времето му за питане/.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари