Съвети при анемия и дефицит на желязо

1
Смята се, че до 80 % от световното население може да има такъв недостиг
Смята се, че до 80 % от световното население може да има такъв недостиг Видео: NOVA

Смята се, че до 80 % от световното население може да има такъв недостиг

Дефицитът на желязо е сред най-често срещаните хранителни дефицити, като засяга най-вече жените. Смята се, че до 80 процента от световното население може да има дефицит на желязо, а 30 процента може да страдат от желязодефицитна анемия, предава NOVA.

Желязото е основно хранително вещество, което помага да изпълнява много функции в тялото ни всеки ден. Една от най-важните е, че спомага за транспортирането на кислород в кръвта. Дефицитът на желязо най-често се свързва с развитието на анемия - състояние, при което се произвеждат недостиг на здрави червени кръвни клетки. Именно желязото е ключовият елемент, който подпомага метаболизма на протеините и играе роля в производството на хемоглобин и червени кръвни клетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари