Състезателите от СКТМ „Дунав” Русе станаха вицешампиони по тенис на маса

0

Момчетата трябва да са горди с представянето си! Сезонът бе дълъг и изморителен. Дунав е с високо вдигната глава!, заяви треньорът Петър Петров

Завърши Висша лига сезон 2022-2023.

Мъжете на СКТМ Дунав Русе приключват дългия сезон с вицешампионска титла!

В град Дупница домакините от “Марек – Дигеста” излязоха в решителния мач за титлата с подсилен състав. Треньорът им Константин Парапанов заложи на Кръстев, Котев и Величков. Треньорът на русенци Петър Петров определи Теодор Александров, Кирил Попов и италианския национален състезател Матео Мути.

В първия мач Александров излезе срещу Кръстев. Кръстев взе реванш за загубата си първия полусезон и спечели с 3:0, давайки преднина на “Марек – Дигеста”.

Матео Мути започна срещу Котев. Още в началото на първия гейм при една неудобна топка той удари своята играеща ръка в ръба на масата. След няколко точки палеца му се поду и бе взет медицински тайм аут. Контузията бе наложена с лед, но въпреки двадесет минутното прекъсване нямаше голяма промяна. Въпреки болката Матео стисна зъби и излезе на масата. Той загуби първия гейм. След промяна на тактиката, Матео “затвори” масата и взе последователно следващите три гейма. С победата му резултатът бе изравенен 1:1.

Кирил Попов излезе срещу младия талант Йоан Величков. След изоставане в геймовете с 1:2 , Попов изравни. В петата част при 9:9 ,Попов имаше приемуществото на своя сервис. Въпреки това той сбърка в две атаки и не успя да даде аванс на Дунав.

В мача на двойки Мути/Александров водеха почти през цялото време, но не успяха да материализират добрата си игра и отстъпиха с 1:3 гейма от Величков/Кръстев.

Теодор Александров върна Дунав в мача с победа над Котев. На Кирил Попов се падна тежката задача да играе с първата ракета на дупничани Кръстев. Сърцата игра на русенския състезател му донесе само гейм срещу национала на България Кръстев.

Въпреки изпуснатата титла треньорът Петър Петров сподели ,че “Момчетата трябва да са горди с представянето си! Сезонът бе дълъг и изморителен. Дунав е с високо вдигната глава!”.

За поредна година Теодор Александров, Кирил Попов, Даниел Гайбакян,Емануел Гайбакян, Матео Мути и Стефан Лъвчиев са сред най-добрите мъже в българското първенство. Александров е с бронз на лично и сребро на двойки, а Попов с бронз на смесени.

При девойките Милена Маринова, Анита Петкова, Дзиаин Ванг и Лила Лъвчиева записаха пето място отборно. Маринова е първите осем индивидуално. На смесени двойки Петкова стигна до четвъртфинал, а на двойки Ванг/Лъвчиева също изпуснаха медали.

При кадетките Анита Петкова спечели титлата на “Млад Олимпиец” и е втора на Държавното. С още два златни на двойки и на смесени двойки тя гарантира и мястото си в националния отбор в предстоящи Балканско и Европейско п-во!. Заедно с Дзиаин Ванг и Лила Лъвчиева те спечелиха и вицешампионската титла отборно!

Роан Гочев, Берк Рида и Кристиян Недев се наредиха пети отборно.

При най-малките – деца до 11 години, Кристиян Недев /11г/ , Адриян Цветков /10 г/ , Борис Томов /9г/ и Стелан Лъвчиев /8г/ се наредиха седми от 18 отбора. Като Стелан Лъвчиев няма загуба в отборните мачове! Кристиян Недев и Адриян Цветков влязоха сред първите шестнадесет и бяха на крачка от по-предно класиране.

Ръководството на СКТМ Дунав изпраща пореден силен сезон и остава един от водещите клубове в България!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари