САЩ решиха как да похарчат милиардите, получени от Фолксваген

0
Автомобилната компания бе глобена с 2,9 милиарда долара покрай "дизелгейт"
Автомобилната компания бе глобена с 2,9 милиарда долара покрай "дизелгейт"

САЩ решиха как ще използват получените от глоби 2,9 милиарда долара от Volkswagen покрай "дизелтейт".

Парите ще бъдат похарчени за развитието на електрическата мобилност, съобщи Deutsche Welle, като цитира статия във вестник Welt am Sonntag.

Първоначално, всеки щат ще получи от 8 до 423 милиона долара, като 20 щата от тях ще приберат повече от 50 млн, предава Automedia.bg. Уточнява се, че 22 щата вече са представили планове за използването на средствата, а 20 са на финалната права.

Най-голямата сума - почти 423 млн. долара, ще бъде прехвърлена по сметката на Калифорния. С тези средства щатът планира да модернизира и да направи по-екологични транспортните средства в промишлените предприятия и на железопътните гари за товарене на стоки.

Властите на Джорджия пък възнамеряват да закупят електрически бусове за летището в Атланта. Щатът Върмонт пък е разработил програма за електрически транзитни и училищни автобуси. Властите в американската столица Вашингтон ще закупят екологично чисти камиони за боклук, а освен това ще осигурят бонуси на жителите и местните фирми за модернизация на автомобилите.

В много от американските щати се водят ожесточени спорове и дискусии как да бъдат похарчени средствата, посочва Welt am Sonntag. Това касае най-вече три щата, които ще получат доста крупни суми - Тексас (209,4 млн. долара), Флориды (166,3 млн.) и Ню-Йорк (127,7 млн.).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари