САЩ разследват Allianz

0
Германският застрахователен гигант Allianz призна в петък грешки в дъщерно дружество за управление на активи
Германският застрахователен гигант Allianz призна в петък грешки в дъщерно дружество за управление на активи

Германският застрахователен гигант Allianz призна в петък грешки в дъщерно дружество за управление на активи, след като американските власти започнаха разследване, което може да намали бъдещите печалби

Компанията е преживяла „ужасна седмица“, откакто разследването беше обявено в неделя, според изпълнителния директор на Allianz Оливер Бете, предаде Actualno.com

Allianz е обект на редица граждански дела, заведени от американски инвестиционни фондове, разгневени от големи загуби, претърпени от структурирани инвестиционни фондове, известни като Alpha, поместени в американското дъщерно дружество Allianz Global Investors, един от най -големите мениджъри на активи в световен мащаб.

Allianz повтори в петък, че си сътрудничи с наблюдателя на американските пазари Комисията за ценни книжа и борси, която започна регулаторно разследване през 2020 г. Ситуацията се обърна към по -лошо, когато американското министерство на правосъдието започна наказателно разследване в неделя.

Бете призна, че „не всичко е минало както трябва с управлението на фондовете“, но подчерта, че това е „независимо от въпроса дали продуктът е добър или лош“ по отношение на производителността.

Allianz заяви в понеделник, че разследването на американското правосъдно ведомство може да има възможно "значително въздействие" върху бъдещите резултати. По -рано в петък Allianz обяви нетна печалба за групата от 2,2 милиарда евро между април и юни, 46 % повече спрямо същия период на миналата година. Оперативната печалба на компанията (Ebit), мярка, наблюдавана отблизо от инвеститорите, е нараснала с 29 процента.

Прогнозата взема предвид загуба от 400 милиона евро след презастраховане и включително премии за възстановяване, изчислени след опустошителните наводнения, които удариха Западна Германия миналия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари