САЩ предлагат 10 милиона долара за информация за лидер на ИДИЛ

0
Става въпрос за лидера на афганистанския клон на групировката
Става въпрос за лидера на афганистанския клон на групировката Снимка: AP Photo

Става въпрос за лидера на афганистанския клон на групировката

Съединените щати предложиха награда от 10 млн. долара за информация, която да доведе до "идентифицирането или локализирането" на лидера на афганистанския клон на групировката "Ислямска държава", информира БГНЕС.

Възнаграждението, предложено от Държавния департамент на САЩ, е и за всяка информация, която би помогнала за арестуването или осъждането на лицата, отговорни за "терористичното нападение на летището в Кабул" на 26 август, за което претендира "Ислямска държава - Хорасан" (ИД-Х) и при което загинаха над 100 души, включително 13 американски войници.

През юни 2020 г. Гафари беше определен от екстремистката групировка да оглави "Ислямска държава-Хорасан". Според Държавния департамент на САЩ Гафари е отговорен за одобряването на всички операции на "Ислямска държава-Хорасан" в Афганистан. През ноември американското външнополитическо ведомство определи Гафари за "специално обозначен глобален терорист".

Армията на САЩ заяви в петък, че атентатор от "Ислямска държава" е убил 13 американски военни и най-малко 170 афганистанци на летището в Кабул при нападението на 26 август.

През ноември американски служители изразиха мнение, че до половин или една година "Ислямска държава-Хорасан" може да бъде в състояние да извърши атака извън Афганистан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари