САЩ пращат 80 бойни самолета към Северна Корея

0
САЩ обмислят пренасочването на атомния си самолетоносач „Роналд Рейгън” към Корейския полуостров
САЩ обмислят пренасочването на атомния си самолетоносач „Роналд Рейгън” към Корейския полуостров

САЩ обмислят пренасочването на атомния си самолетоносачРоналд Рейгън” към Корейския полуостров заради информацията за теста на водородна бомба в Северна Корея. Базиран към момента в Япония, той носи 80 бойни самолета и близо 5400 военни, предава агенция Yonhap, цитирана от sega.bg.

Според информацията рано тази сутрин американски стратегически бомбардировач B-52 напуснал базата си в Гуам и се е появил по обяд местно време в небето над южнокорейския град Осан.

Той въоръжен с ядрени ракети и противобункерни бомби, които са способни да обстрелват подземните съоръжения на Северна Корея. Отбелязва се, че са необходими само 4 часа, през които B-52 да стигне от базата си в Гуам до Корейския полуостров.

Машината е прелетяла ниско покрай авиобазата Осан, ескортиран от два южнокорейски F-15Ks и два американски F-16 преди да се върне към своята база.

За началото на следващия месец в Южна Корея е планирано американо-корейско командно учение Key Resolve, а през март – съвместни маневри, които се приемат от Пхенян като репетиция за война срещу КНДР.

Според агенция термоядреният опит на Северна Корея може да стане повод за изтегляне сроковете за ученията, като изпращането в региона на самолетоносача "Роналд Рейгън" може да изиграе ролята на предупредителен знак за Пхенян.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари