САЩ плаща 1 милион евро кръвнина заради убийство с дрон

0
Администрацията на Барак Обама ще плати 1 милион евро кръвнина заради убийството на италианец
Администрацията на Барак Обама ще плати 1 милион евро кръвнина заради убийството на италианец

Администрацията на Барак Обама ще плати 1 милион евро кръвнина заради убийството на италиански гражданин.

Джовани Ло Порт на 37 години бил пленен от Ал Кайда. Той е бил убит при атака с дрон, проведена от САЩ през 2015 г. на границата между Афганистан и Пакистан. Семейството не може да преживее факта, че преговорите по неговото освобождаване вървели към положителна развръзка, когато американците нападнали базата на терористите, информира Канал 3.

Миналата година Барак Обама е бил уведомен, че Ло Порто е пленен заедно с американски гражданин - Уорън Вайнщайн на 73 години. Двамата пленници са загинали при бомбардировката.

Говорител на американското посолство в Рим потвърди, че правителството в САЩ поднася своите съболезнования и скърби за фаталната грешка. Споразумението за кръвнината било подписано между представител на семейство Ло Порто и американското правителство но 8 юли.

Администрацията на Обама признава вината си за избитите цивилни жертви - между 64 и 116 души на територията на Афганистан. Между 2009 г. и 2015 г. са проведени 473 въздушни атаки, най-вече с помощта на дронове. Те са избили между 2372-2581 терористи, съобщават правителствени източници.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари