САЩ планират да разположат ядрени оръжия във Великобритания

2
Причината е заплахата от страна на Русия
Причината е заплахата от страна на Русия

Причината е заплахата от страна на Русия

За първи път от 15 години САЩ ще разположат ядрени бойни глави във Великобритания, тъй като Москва предупреждава за „ескалация“, съобщи The Telegraph, цитиран от БГНЕС.

САЩ премахнаха ядрените ракети от Великобритания през 2008 г., смятайки, че е намаляла заплахата от Студената война с Русия. Разкритието идва на фона на предупрежденията, че страните от НАТО трябва да подготвят гражданите си за война с Русия. Връщането на американските оръжия в Обединеното кралство е част от национална програма за разработване и модернизиране на ядрени съоръжения в отговор на повишеното напрежение с Кремъл след избухването на руско-украинската война.

Русия каза, че разполагането на американски оръжия в Обединеното кралство ще се разглежда като "ескалация" и ще бъде посрещнато с "компенсиращи контрамерки".

Съгласно обзор на Пентагона от 2022 г., САЩ трябва да модернизират своите ядрени сили, за да възпират адекватно двата си основни ядрени конкурента Китай и Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До шести
    Време ти е за очила,прочит и гинкобилоба.
  • -1
    6
    до 1
    Този русенеца е бил наистина голям малоумник. В Рамщайн има ядрено оръжие от над десетилетие. Нямало било в Германия. Нещастник прост !
  • 0
    5
    към трети
    Да не дойде време да вадим парчатии,и остатъци от лозята и вилите останали от баби и дядовци и от задните дворове,клозети външни и курници.Я се огледай.
  • 2
    4
    към трети
    За какви да ни обяви? Неутрални ли сме? Алианс ли сме? НАТО ли сме? Джендъри ли сме? Със ЕС ли сме или САЩ като имаш в предвид че от ЕС ни питаха следното два пъти: С Европа ли сте или с ЦРУ? Ние сме фронтова линия на сегашните събития и приличаме на предният тил до барбекюто.Не ни пари но виждаме из далеко кой накъде тича и от време на време вадим по някоя мина от морето или части от дрон или ракета.За сега сме в условив на свикване с партньорите и Американските приятели.Може би очакваш Путин да ни калесва с квас,молоко,мяса,курица и хлебь.Ние да отговаряме с поздрав,Икра из Бакладжан и Шербет кафе? Може да сме вражеска държава в баскетбола? ,А може да сме скрита лимонка? В последният момент някой да забием нож в гърба,а после други на нас.Само чакат,помни и история военна чети.
  • -1
    3
    До 1
    Путин без ядрено оръжие ни обяви за вражеска държава,какво ще е ако имахме и то не бе руско?Кажи,виждам,че си в играта....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари