САЩ ни пращат специалист за борба с дезинформацията

0
Джеймс Рубин ще посети България през настоящата седмица
Джеймс Рубин ще посети България през настоящата седмица Снимка: Туитър

Джеймс Рубин ще посети България през настоящата седмица

Специалният пратеник и координатор на Центъра за глобално ангажиране на САЩ, Джеймс Рубин, ще посети България през настоящата седмица, съобщи Държавният департамент на САЩ.

Според съобщението мисията на Рубин е "да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията".

Той ще вземе участие във форума GLOBSEC 2023 в словашката столица Братислава, на който ще бъдат обсъждани въпросите на регионалната сигурност, след което Рубин ще посети София, а по-късно Брюксел.

Държавния департамент посочва, че по време на посещенията си в двете столици Рубин "ще се срещне с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията, наред с "продължаващите усилия на Русия и други играчи, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите народи могат колективно да се противопоставят на заплахите в информационното пространство.

Джеймс Рубин е дипломат с над 35 години опит, включително като политически съветник. Той работи в Държавния департамент на САЩ от 15 декември 2022 г.

Само преди месец американският пратеник посети Скопие за срещи с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски и президента Стево Пендаровски, припомня БГНЕС.

Темата на срещите му бе борбата с дезинформацията и други заплахи в информационното пространство на Западните Балкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Garbage collection
    Обичам да съм информиран дезинформирано, става някак деформирано, интегрирано, оно, оно, ино, ино, ено, ено...ХаХа.
  • -8
    5
    ...
    хаха, активираха се платените цъкачи на минусчета... ама тоя път без думичка да кажат, щото нямат подготвени упорки по въпроса 🤣🤣🤣🤣
  • 5
    4
    dgd
    Рубин - чифут. Пращат ни тежката артилерия. Тоя ще набива яко обръчи - ще размаха пръст на президента, задето мърми американските подлоги денков, петков и другата сволоч.
  • 2
    3
    допълнете де
    има си цяла програма, финансирана от сащ, щото тука много знаем и не им вярваме... дълго за четене/превод - на кратичко "Двугодишна програма на Държавния департамент на САЩ ще ограмотява българите на каква информация да вярват" https://www.state.gov/drl-media-literacy-in-europe/
  • 12
    2
    оправете заглавието
    вместо “САЩ ни пращат специалист за борба с дезинформацията“ вярното заглавие е „САЩ ни изпращат специалист по цензура“!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари