САЩ назначиха посланичка в Русия

0
Лин Трейси е настоящият посланик на САЩ в Армения
Лин Трейси е настоящият посланик на САЩ в Армения

Лин Трейси е настоящият посланик на САЩ в Армения

Президентът Джо Байдън официално назначи за посланичка в Русия Лин Трейси, служителка на Държавния департамент с дългогодишен опит по руските въпроси, предаде Асошиейтед прес.

Трейси е настоящият посланик на САЩ в Армения. От известно време беше ясно, че тя ще бъде номинирана за поста, но се очакваше одобрението на Русия. Номинираните за посланици трябва да бъдат одобрени от държавата домакин съгласно правилата на дипломатическия протокол. Това е рутинна процедура, която обаче не може да се взима за даденост във времена на обтегнати отношения между двете страни заради Украйна, задържането на американци в Русия и твърденията за руска намеса в изборите в САЩ.

Трейси, която говори руски, е била старши съветник по руските въпроси в Държавния департамент и е била заместник-ръководителка на посолството в Москва. Предишният посланик Джон Съливан напусна по-рано този месец заради влошеното здраве на съпругата си, която почина ден след връщането му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари