САЩ и Германия изпращат танкове на Украйна

0
САЩ и Германия изпращат танкове на Украйна

14 германски „Леопарда” от Берлин и близо 30 американски тежки машини „Ейбрамс” ще заминат за украинския фронт

Развитие по казуса със западните танкове за Киев. И Германия, и Съединените щати ще доставят свои машини на Украйна. Това съобщават западни медии, които се позовават на източници на високо ниво. Кога ще се случи това - все още не е ясно, съобщава NOVA.

14 германски „Леопарда” от Берлин и близо 30 американски тежки машини „Ейбрамс” ще заминат за украинския фронт. Развръзката идва след седмици колебания от Вашингтон и Берлин – кой да изпрати така чаканата от Киев помощ. И двете страни настояваха това да е другият.

''Да се твърди, че това разделя НАТО или по някакъв начин поставя под въпрос международната сигурност в Украйна, е просто твърде преувеличено", каза Джон Кърби.

Дебатът за танковете се превърна в едно от най-видимите разногласия до този момент.

"Много усилия, много думи, много обещания. Но е важно да не се губи връзка с реалността. Не става въпрос за пет, 10 или 15 танка. Нуждата ни е много по-голяма", каза Володимир Зеленски.

Съединените щати твърдяха, че техните "Ейбрамс" са трудни за поддръжка и използват самолетно гориво, затова за Киев по-подходящи били германските танкове. Берлин даваше смесени сигнали и така и не се разбра защо забавят процеса, както за себе си, така и за другите държави, които притежават германски танкове. Полша е една от страните, които изяви желание да помогне на Киев. Но доскоро не можеше, защото нямаше позволение от Берлин.

Моравецки обвини германците, че се бавят и е очевидно, че не искат да помогнат на Украйна.

Тонът на германците е по-дипломатичен.

"Настоятелно окуражавам нашите партньори, които имат танкове „Леопард” да започнат да обучават украинските военни как да работят с тях", каза Писториус. В Берлин, мнозина обясняват това поведение на властите с лошите спомени от Втората Световна война.

Закъснялата реакция на Берлин да изпрати танкове на Киев предизвика критики, но и редица шеги в социалните мрежи. Като този колаж на предполагаемия мобилен телефон на президента Путин, който днес е пълен с пропуснати повиквания от Олаф Шолц и редица съобщения: „съжалявам, опитах!”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    123
    Моите братя начукват здраво канчето на укронацистите. Бутилка синьо джони, че когато премажат украйна, всички русофоби мигом пак ще станат големи русофили. И няма да има нито една про-краварска курва в коментарите. Ще изчезнат, както изчезна ковида в първия ден на войната. 🇧🇬+🇷🇺=💕
  • 1
    2
    аахахаха
    123, къде е професионалната велика могучая армия на расия, че се наложи да викат кварталните пияници на фронта? гледам си много запознат с "братята" ти
  • 0
    1
    123
    пращат танкове защото братята ебават майката на укронацистите. да видим след танковете, какво следва ? войната вече е нато-Русия. нищо хубаво не произлиза от това.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари