САЩ: Атаките срещу "Северен поток" 1 и 2 са саботаж

1
Тръбопроводите бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември 2022 г.
Тръбопроводите бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември 2022 г. Видео: NOVA

Тръбопроводите бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември 2022 г.

Съединените щати смятат, че атаките срещу газопровода „Северен поток” 1 и 2 са били саботаж.

Тръбопроводите, свързващи Русия и Германия под Балтийско море, бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември миналата година, предава NOVA. Москва нарече това акт на "международен тероризъм". Вашингтон категорично отрича да има нещо общо.

Дания, Германия и Швеция проведоха свои собствени разследвания. Европейски следователи твърдят, че атаките са били извършени умишлено, но не са посочили кой е отговорен. Москва, без да предоставя доказателства, обвинява за взривовете западните страни.

„В момента се провеждат три национални разследвания на експлозията на „Северен поток” от трима наши съюзници. Няма да изпреварваме тяхната работа, която все още продължава. Продължаваме да вярваме, че това е акт на саботаж. Съединените щати не са участвали по никакъв начин, въпреки някои съобщения в пресата. Трябва да оставим работата на тези следователи да продължи и тя трябва да продължи безпрепятствено и без никакво влияние или натиск от когото и да било”, категоричен беше говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    ...
    „Съединените щати не са участвали по никакъв начин“. 🤣🤣🤣🤣 Давай! Кажи го още 99 пъти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари