"Сърце" на Виктория Бешлийска е вдъхновен от русенското Поломие

0
Представянето ще се състои от 18:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание
Представянето ще се състои от 18:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание Снимка: Facebook

Представянето ще се състои от 18:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание

Писателката Виктория Бешлийска ще представи в Русе своята втора книга „Сърце“. Събитието ще се състои на 24 ноември, четвъртък, от 18:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание.

След успеха на „Глина“ идва новата и дългоочаквана от читателите книга, свързана с русенското Поломие, Червен, скалните църкви и манастири, местните легенди и несломимата духовност на хората по тези земи.

Неслучайно премиерата е първо в Русе, защото оттук Виктория Бешлийска е поела по пътя на историята, който я отведе до скалните манастири и до богатството на Русенско Поломие.

Годината е 1243. Високо горе на каменния зид в крепостта Червен два зара политат към черното небе, за да преобърнат пет живота. За Витол залогът е ясен. Предложил го е сам – загуби ли, спечелил е смъртта си. А тя повлича в бездната след него съдбите на жена му Добрана и сина му Хвала. И бавно копае капан за победилия в играта, чиято власт се оказва безсилна. На пътя на зара може да застане единствено вярата на един монах, който търси Бога в себе си. И любовта, с която всеки се ражда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари