Сърбите посрещнаха Джокович като герой, той пренебрегна феновете си

1
"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на тенисиста
"Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на тенисиста Видео: NOVA

Сръбската тенис звезда Новак Джокович се завърна в родината си

На летището в Белград го чакаха много фенове, които развяваха знамето на Сърбия. Те скандираха името на първата ракета в света. "Ти си нашия шампион, Новаче", крещяха екзалтираните почитателите на тенисиста, предаде DarikNews.bg

На летище "Никола Тесла" завръщането на Джокович следяха и журналисти от целия свят, а медийният интерес от прибирането му на родна земя беше огромен.

Фенове и медии останаха разочаровани, защото не можаха да зърнат и за секунда Ноле. Той напусна летището, заобикаляйки камерите и посрещачите си.

Джокович пристигна от Дубай. Той бе депортиран от Австралия, където трябваше да участва в турнир от Големия шлем.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му.

Джокович

Снимка: БТА

Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско изключение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

В понеделник пък стана ясно, че Джокович ще може да участва на Ролан Гарос, само ако се ваксинира срещу COVID-19. Това обявиха източници от френското правителство, цитирани от АФП.

Джокович Белград

Снимка: БТА

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари