Самотна майка спасява животи на първа линия в борбата с КОВИД-19

0
Д-р Димитрова е самотна майка. Синът ѝ е с дислексия. Но казва, че се справят
Д-р Димитрова е самотна майка. Синът ѝ е с дислексия. Но казва, че се справят Видео: NOVA

Д-р Диана Димитрова е на първа линия още от март

Медицината и вярата вървят ръка за ръка във войната с коронавируса. В това е убедена д-р Дияна Димитрова. От март месец тя е ежедневно на първа линия в борбата с COVID-19 в „Пирогов”. Самотна майка е, но намира баланса между болницата и дома, разкрива NOVA.

„Ние помагаме, но задължително вярата е в основата на всичко. Трябва да вярваме и вярата е в основата на излекуването на всеки един човек”, смята д-р Дияна Димитрова, ръководител на Мултипрофилно спешно отделение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”.

С вяра и с хипократова клетва ежедневно в „Пирогов” д-р Диана Димитрова е на първа линия във войната с COVID-19 от месец март.

„Винаги в „Пирогов” е било много натоварено. Винаги, от първия ден, в който дойдох в тази болница. Ежедневието е много натоварено. Това, което се случи от месец март насам, просто няма как да се сравни. Всичко се променя с часове, с дни и нещо, което е важало допреди два дни, в момента е невалидно”, обяснява д-р Димитрова.

Казва, че трудно е било началото на пандемията. Защото COVID е инфекциозно заболяване, а „Пирогов” е спешна болница. Задачата пред медиците и ръководството тук е била бързо да намерят варианта, така че да лекуват и спешните случаи и заразените с COVID - без едното да е за сметка на другото.

„Мисля, че се справихме. Но в началото не съм си тръгвала преди 10-ия час”, споделя тя.

Към днешна дата екипът в спешния център се чувства по-подготвен, знае вече повече за коронавируса, но признава, че натоварването е по- голямо. За лекарите спасяването на хора в ситуация на пандемия минава на преден план, а някъде в страни остава семейството.

Д-р Димитрова е самотна майка. Синът ѝ е с дислексия. Но казва, че се справят. Пандемията идва в момент, в който момчето е самостоятелно и проявява разбиране.

Надеждата за нормалност в ежедневието ни са ваксините, убедена е доктор Димитрова.

„Всяка една епидемия, през годините исторически е доказано, че това е единственият вариант да излезем от ситуация. И това го показаха и ваксините поне за момента. Убедена съм, че ще преминем. Просто трябва да си вземем уроците”, заявява доктор Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес се опитах да тичам на пътеката 10 минути, но на 7-та дойде охраната на Кауфланд и ме свалиха от касата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук