Самотен баща се нуждае спешно от средства, за да спаси ръцете и краката си от ампутация

1
Състояние на Светльо рязко се влоши
Състояние на Светльо рязко се влоши Снимка: Личен архив

Състояние на Светльо рязко се влоши

Състоянието на 49-годишния Светлозар Дончев рязко се е влошило и има риск от ампутация на пръстите на ръцете и краката му. Той е самотен баща на две деца и е сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Мъжът отключва заболяването през 2019 година, след тежък за него и децата му развод. В края на миналата година се е наложила ампутация на два от пръстите на краката му, а сега има опасност да му бъдат ампутирани и пръстите на ръцете му.

Преди да заболее, Светлозар има сигурна и постоянна работа, с която издържа и изхранва двете си деца. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Светлозар изпада в невъзможност сам да купува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи - наем на жилището, храна и дрехи на децата си.

"Много се влошиха нещата през последните дни. Успях да си закупя само едно от лекарствата, които са необходимо за болестта ми. Имам нужда от 600 ампули обезболяващи, както и от още един медикамент, но нямам средства, за да си ги закупя. Въпреки тежката ситуация в която изпаднах не губя надежда и няма да спира да се боря за живота си и този на двете ми деца“, обясни Светлозар Дончев. Той обясни, че лечението и медикаментите не се поемат от НЗОК, а вече е изразходил всичките си средства за закупуване на една част от необходимите му лекарства и сега няма средства да си закупи останалата част от медикаментите, както средства да си плати наема на квартирата, в която живее сам с двете си деца.

Светлозар е благодарен на всички добри хора, които през всички тези трудни за него и двете му деца месеци са му помагали, тъй като дарените от тях средства са спасили живота му и са помогнали на двете му деца за храна, дрехи и учебни пособия.

Поради влошеното състояние на Светлозар приятелите му организират дарителска кампания за него. Необходимите средства за лекарствата, както и за наема на жилището са 5000 лв. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и децата му. Те призовават всеки, който и с каквото може, да помогне на Светлозар да закупи жизненоважните му медикаменти.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801

Телефон за връзка със Светлозар за дрехи и храна е: 0877717471

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Дора Петрова
    https://dmsbg.com/topic/kampanii/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари