Само четирима новозаразени с КОВИД-19 в Русе за денонощие

0
За изминалото денонощие няма починали с коронавирусна инфекция
За изминалото денонощие няма починали с коронавирусна инфекция Снимка: Dunavmost, архив

Четири пъти повече са оздравелите отколкото заразените с КОВИД-19 за изминалото денонощие в Русенско

По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 4, а излекуваните са 15. По един заболял за последното денонощие има в общините Русе, Борово, Бяла и Две могили. Без заразени през вчерашния ден са населените места от общините Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14076, а преболедувалите 12693. Активните случаи са 510. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 184 души, като 44-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 114, от които четири са за интензивни грижи.

За изминалото денонощие няма починали с коронавирусна инфекция. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега са 873, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 501 от тях са мъже, 372 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната наравно с Враца, като разликата между повечето области е само от по един случай. За изминалите 24 часа без нови случаи са девет области – Благоевград, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

До момента в областта са извършени 32120 имунизации, като повторна доза са получили 12555 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 120 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари