Само 5% от хората в света виждат изписана дума

1
А вие видяхте ли надпис?
А вие видяхте ли надпис?

Рекламна агенция Essencius наскоро представи в Дания една нова, различна кампания за "зелената" "Кока-Кола", подсладена със стевия, вместо със захар.

В центъра на вниманието е илюстрация с голям кръг, съставен от много по-малки зелени кръгове. Само 5% от населението на планетата може да види в кръга изписана дума, посочват инициаторите на кампанията, цитирани от Adweek. Надписът може да се разчете само от хората с цветна слепота или дисхроматопсия. Това е дефект на човешкото зрение, който лишава наблюдателя от способността да разграничава определени или всички видове цветове. Ето защо илюстрацията изгражда на повечето наблюдатели просто като множество зелени кръгове, пише Мениджър

Технически погледнато, това е специална картинка от тези, с които се правят тестове за далтонизъм на Ишихара. Думата, скрита в картинката, е "Life" ("живот"). 

"Идеята ни е основана на предположението, че ще ангажираме много, като таргетираме няколко", коментира Браян Орланд - управляващ партньор в рекламната агенция автор на кампанията. 

Илюстрацията с кръговете е включена в дигитални реклами, социални мрежи, външни инсталации и в опитни сесии в търговски центрове. Според агенцията, нетрадиционният подход е постигнал значителен успех на отразяване в медиите. Рекламата е достигнала 17% от населението на Дания на възраст между 10 и 60 години. 

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари