Съдят жена обрала русенка

0
Обвиняемата съборила на земята жената, обрала парите от портмонето ѝ, преровила покупките ѝ и избягала
Обвиняемата съборила на земята жената, обрала парите от портмонето ѝ, преровила покупките ѝ и избягала Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу жена за извършен грабеж пред магазин.

Обвинението срещу В. В е за това, че на 05.01.2019 г., в гр. Русе, отнела чужди движими вещи – парична сума в размер на 35 лева, от владението на М. А., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила – престъпление по чл.198, НК.

През свободното си време обвиняемата пребивавала на паркинга на магазин „Кауфланд“, в гр. Русе, като искала пари от клиентите на магазина. На 05.01.2019 г., около 10:00 часа, докато била на паркинга, забелязала жена, която при излизането си от магазина, носи портмонето си под лявата си мишница и тръгнала след нея. Настигнала я в гръб, изтръгнала със сила портмонето изпод ръката й, след което я блъснала с ръце, за да падне на земята. Обвиняемата отворила портмонето на пострадалата и го преровила, като взела намиращите се в него 35 лв., които прибрала в джоба си, а празното портмоне върнала. Докато жената била паднала на земята, обвиняемата преровила и чанта с покупките й от магазина, но не открила нищо, което да вземе и бързо избягала. Вследствие падането си на земята, пострадалата получила фрактура на единия пръст на лявата ръка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари