Съдят шофьор убил велосипедист в Русе

0
Трагичният инцидент станал на кръстовището между улиците „Николаевска“ и „Места“
Трагичният инцидент станал на кръстовището между улиците „Николаевска“ и „Места“

Шофьор, причинил смърт на велосипедист е предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, съобщиха от ведомството.

Обвинението срещу Кенан А. е за това, че на 16.01.2015 г. в гр. Русе, на кръстовището между ул. „Николаевска“ и ул. „Места“, при управление на лек автомобил  „Ауди А4“, нарушил правилата за движение, като не бил внимателен и предпазлив към уязвимия участник в движението, навлязъл в кръстовището и не пропуснал пътното превозно средство - велосипед, което се движело по пътя с предимство, в следствие на което по непредпазливост причинил смърт на Пенчо Н. на 83 години - престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 16.01.2015 г., обвиняемият се движел с управляваният от него лек автомобил по бул. „Н. Бозвели“ в гр. Русе. Преди да пресече ул. „Николаевска“ спрял автомобила, за да се огледа. Не видял по улицата да преминават други участници в движението и преценил, че може да премине безпрепятствено. Отново привел автомобила в движение. По същото време, в крайната лява лента за движение на ул. „Николаевска“, в посока към центъра на града, се движел Пенчо Н., който управлявал велосипед. Обвиняемият не видял велосипедиста и след като двете превозни средства продължили движението си, възникнал удар между предното колело на велосипеда и предната половина на предния ляв калник на л.а. „Ауди“. Под действието на инерционната сила тялото на велосипедиста се преместило напред, блъснало се в стъклото, след което било отхвърлено и паднало на пътното платно. Обвиняемият веднага спрял и отишъл до пострадалия, който бил в съзнание, но неадекватен и въпреки положените усилия за неговото лечение, на следващия ден починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари