Съдят мъж за държане на цигари без бандерол в Русе

0
Обвиняемият държал над 5000 кутии контрабандни цигари в ползвано от него в жилище
Обвиняемият държал над 5000 кутии контрабандни цигари в ползвано от него в жилище Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на акцизни стоки без бандерол на стойност над 39 хиляди лева.

Обвинението срещу Д. К. е за това, че на 07.08.2018 г. в град Русе, в условията на повторност, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове: общо 5 249 броя кутии с цигари /104 980 къса/, марки “CORSET SUPERSLIM LILAC”, “Eva slims”, “Marble”, “CAPITAL BLUE” и “GOLD MOUNT”, всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 39 367,50 лв., като случаят е немаловажен и предмета на престъпление е в големи размери.

Обвиняемият се снабдил по неизвестен начин с акцизни стоки – 5 249 кутии цигари без бандерол, които държал в ползвано от него в жилище в град Русе.

На 07.08.2018 г. обвиняемият взел част от кутиите цигари без бандерол поставил ги в раница и излязъл от дома си. На същата дата служители от Отдел „Оперативен контрол“ към Митница Русе извършвали обход и наблюдение по оперативна информация в района на град Русе, в хода на който спрели обвиняемият. При извършената проверка в раницата му открили стекове с цигари без акцизен бандерол, а при претърсване на жилището му били открити останалите безакцизни цигари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари