Съдия си направи отвод по дело срещу Пепи Еврото

0
Обвиняем е прокурор Константин Сулев
Обвиняем е прокурор Константин Сулев

Обвиняем е прокурор Константин Сулев

Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, се отведе от разглеждането му, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Предстои на случаен принцип да бъде избран нов съдия-докладчик, предаде БТА.

Мотивите са, че като съдия в Софийски районен съд (към момента съдията е командирован оттам в Софийски градски съд) той е бил в колегиални отношения с подсъдимия, както и че е налице познанство в личен план.

Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Сулев. Той е обвинен, че за времето от 30.05.2023 г. до 01.06.2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на П. П. и К. Х.

При изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, бившият ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Кои са?
    Ясно - И.Г. е Иван Гешев, но кои са П.П. и К.Х.?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари