Съдия Мария Велкова запозна ученици с „fishing“ атаките и онлайн тормоза

0
Мраморната зала на Съдебната палата посрещна 60 деветокласници  от СУ „Васил Левски“
Мраморната зала на Съдебната палата посрещна 60 деветокласници от СУ „Васил Левски“ Снимка: Окръжен съд - Русе

Мраморната зала на Съдебната палата посрещна 60 деветокласници от СУ „Васил Левски“

Събитието се проведе в Мраморната зала на Съдебната палата. Съдия Мария Велкова запозна учениците с разделението на властите и със структурата на съдебната система. Специално внимание тя обърна на това, че Република България е правова държава, в която законите трябва да се спазват. Разясни им различните видове киберпрестъпления, кражбите на акаунти, как да се предпазят от т.нар. „fishing“ атаки, целящи злоупотреба с лични данни, как да бъдат различавани фалшивите новини от истинските, заостри вниманието и върху и онлайн тормоз.

Децата се отнесоха с повишен интерес към темата, което личеше от активността им в дискусията, задавайки различни въпроси и споделяйки лични истории от сърфирането в интернет. След дискусията вече са наясно, че онлайн технологиите, интернет и социалните мрежи, предоставят много възможности на младите хора, но крият множество опасности, свързани с неприкосновеността на личния живот, незаконното съдържание, кибертормоз, както и злоупотреба с личните ни данни.

Всички участвали в срещата деца получиха папки за дела и информационни брошури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    32487542385
    Наричат се "PHISHING", а не "FISHING".
  • 2
    1
    Ха ха ха
    Все повече се убеждавам, че в България хората се занимават с неща, които най-малко разбират! Не е ли така другарю Велков? Друго щеше да е ако женка ти вместо да ръси щуротии, беше сготвила една убава манджа, та да не кибичиш брадясъл по ресторантите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари