Съдът задължи кмета на Перник да връща пари на четири села от такса смет

0
БСП свали доверието си от Станислав Владимиров и го обвини в хаос в данъчната система на града
БСП свали доверието си от Станислав Владимиров и го обвини в хаос в данъчната система на града Снимка: Фейсбук

БСП свали доверието си от Станислав Владимиров и го обвини в хаос в данъчната система на града

Върховният административен съд осъди кмета на Перник за десетократно увеличената такса смет, съобщават от пресцентъра на БСП.

След окончателното решение на съда селата, където живеят най-заможните хора в Пернишко - Кладница, Студена, Драгичево, ще плащат най-ниската такса смет, докато за другите двадесет населени места таксата ще бъде десет пъти по-висока. Според партията това е огромна несправедливост.

Социалистите посочват, че градоначалникът Станислав Владимиров е създал този хаос в данъчната система на града и настояват той да понесе отговорността за предложението си отпреди две години и половина, с което десетократно увеличи такса смет за пернишките села.

От БСП припомнят, че тогава незабавно са свалили доверието си от него и са се разграничили от действията му.

Съгласно решението на ВАС трябва да се възстановяват и надвзети суми на четирите големи села за период от две години и половина.

Социалистите обаче отбелязват, че парите вече са изплатени на сметосъбиращата фирма. Това означавало нови дългове за перничани заради необоснованото според съда вдигане на промилите от страна на кмета.

От БСП настояват Владимиров незабавно да реши проблема с различните данъци за пернишките села и да сложи край на тази несправедливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари