Съдът пусна Васил Капланов - Каплата под домашен арест

0
Бившият гард на братя Галеви бе задържан за 72 часа
Бившият гард на братя Галеви бе задържан за 72 часа Снимка: БГНЕС

Районният съд в Дупница пусна под домашен арест арестуваният преди два дни Васил Капланов – Каплата.

Магистратите не уважиха направеното искане от страна на прокурор Анета Стоева.

Не съм разочарована от това решение на съда, ще помисля дали да подам протест“, каза минути след решението прокурор Стоева, цитирана от Монитор.

По делото няма данни да съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, посочва в мотивите си съдия Мая Гиздова. Макар че разследването е на много ранен етап, едва преди два дни – на 26-и август, може да се направи обосновано предположение за извършване на престъплението, а то е за държане на боеприпаси. В 3-дневен срок страните по делото могат да протестират или обжалват решението пред Окръжен съд – Кюстендил.

Ако постъпи жалба за протест делото е насрочено за 9-и септември, обяви говорителят на съда, Владимир Владимиров. Капланов е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 бр. патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал.2, вр. ал.1, пр. 2- ро от НК.

Kаплата влезе в Дупнишкия районен съд при засилена охрана. Той запази пълно мълчание пред журналистите, които го питаха дали откритите боеприпаси са негови. Капланов беше арестуван преди два дни в заведение „Червеното“ в Дупница.

Името му беше свързано и с изчезването на 43-годишния Янек Миланов. Дупничанинът за последно се качва в джипа на Капланов и от тогава няма и следа от него. За последно Янек е видян на 31-и юли пред блока му в ж.к. „Бистрица“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари