Съдът отмени издадена от РИОСВ - Русе глоба от 10 000 лева

2
Санкцията е наложена на силистренска фирма
Санкцията е наложена на силистренска фирма

Санкцията е наложена на силистренска фирма

Административен съд - Силистра отмени решение на Силистренския районен съд, с което е потвърдено наказателно постановление на директора на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) - Русе.

"Екопродукт" ЕООД е санкционирано с имуществена санкция в размер на 10 000 лева за това, че не е уведомило РИОСВ-Русе за възникнал на 24.10.2023 г. пожар на територията на свинекомплекса в с. Попина, община Силистра.

Съдът приема, че в досъдебната фаза на производството е извършено съществено нарушение на процесуалните правила, изразяващо се в непълно описание на разглежданото изпълнително деяние. В мотивите си съдът изтъква, че в условията на комплексното разрешително, издадено на "Екопродукт" ЕООД, задължението за уведомяване на РИОСВ-Русе при възникване на пожар е налице само при определени хипотези, свързани с въздействието на пожара върху околната среда.

В производството не е коментирано дали пожарът е имал отрицателно въздействие върху околната среда, в какъв аспект и в какъв размер, съобщава Кворум Силистра. Съдът заключава, че не е възникнало задължение за уведомяване по условие 7.1 и 14.5 от комплексното разрешително.

Решението на Административен съд - Силистра е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари