Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството на тъща си във Враца

1
За престъплението си мъжът може да получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години
За престъплението си мъжът може да получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години

За престъплението си мъжът може да получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д. И.

Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за извършено умишлено убийство на П. М. на 31 януари тази година в апартамент във Враца.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо Д. И. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона материално-правни и процесуално-правни предпоставки за това.

Престъплението, в което Д. И. е обвинен, се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за вероятната му съпричастност към деянието, в което е обвинен, както и че съществуват и двете алтернативни опасности - той да се укрие и да извърши престъпление.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари