Съдът остави в ареста мъж за бомбени заплахи във варненско училище

1
43-годишният мъж вече е осъждан шест пъти
43-годишният мъж вече е осъждан шест пъти Снимка: Районен съд - Варна

43-годишният мъж вече е осъждан шест пъти

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 43-годишен мъж, спрямо когото са предявени обвинения за това, че на 29 март т.г. чрез обаждане от своя мобилен телефон към единния европейски номер за спешни повиквания 112 предал невярно повикване за тревога – за поставено взривно устройство в СУ „Любен Каравелов“ - гр.Варна. Престъплението е наказуемо по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс, за което в законодателство е предвидено наказание лишаване от свобода до две години, съобщиха от Районен съд - Варна.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до основателност на подозрението, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, за което му възведено обвинение. От събраните в досъдебното производство данни се разкрива една висока степен на обществена опасност на дееца и деянието, тъй като води до създаването на паника в обществено заведение, каквото в случая е училището. Видно от справката за съдимост, 43-годишният мъж е осъждан шест пъти досега, като три от наказанията му са наложени за идентични с настоящото обвинение деяния. Съдът счита, че на този етап на производството е налице реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, поради което намира, че към настоящият момент единствената адекватна мярка спрямо него е „задържане под стража“.

Обжалването на определението на Варненския районен съд по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 7 април тази година от 10:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари