Съдът остави Митьо Очите в ареста

0
Въпреки твърденията за влошеното му здраве, Желязков остава зад решетките
Въпреки твърденията за влошеното му здраве, Желязков остава зад решетките Снимка: Олег Попов, NOVA

Специализираният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Желязков-Очите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Магистратите взеха това решение, въпреки твърденията на неговия адвокат, Илиян Василев, че здравословният статус на клиента му е влошен и условията в ареста биха се отразили лошо върху състоянието му.

Припомняме ви, че на 2 август 2018 г. Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, побои и разпространение на наркотици, която е действала по Южното Черноморие и се е ползвала с влияния и в страната. При акцията бяха задържани 20 души и проверени десетки адреси. От тях в ареста останаха само шестима. За смятания за лидер на групата Димитър Желязков – Очите беше издадена международна заповед за арест и той беше задържан два дни по-късно в Истанбул заедно с още седем души, сред които Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас, и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на Община Руен.

На следващия ден Бенчев и Узун бяха предадени на българските власти, но Желязков остана в ареста в Истанбул в очакване да бъде екстрадиран у нас.На 5 декември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че турският съд е дал съгласие за екстрадицията на Димитър Желязков и остава това да направи и турският министърът на правосъдието.

На 15 февруари на летище София задочно обвиненият български гражданин бе върнат у нас и предаден на разследващия екип. Фактическото предаване е било осъществено в полицейски участък на летище „Ататюрк“ в Истанбул в съответствие с предложения от ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието на България план, който е бил одобрен и от турското министерство на правосъдието.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари