Съдът остави Александър Паталенски в ареста

1
"Не е вярно!", се провикна на няколко пъти в залата обвиненият дрогиран шофьор
"Не е вярно!", се провикна на няколко пъти в залата обвиненият дрогиран шофьор Снимка: Наташа Манева / Марица

Александър Паталенски, който едва не уби 60 души в КАТ - Пловдив, остава в ареста

Това решиха магистратите от Районния съд в града под тепетата преди минути.

Преди да посочи каква мярка ще бъде наложена на шофьора, съдията припомни хронологията на събитията. Паталенски възропта на няколко пъти, че някои от детайлите не отговарят на истината. "Не е вярно!", викаше той, предава Марица.

Дрогираният шофьор от Пловдив: Бях на лекарства и в любовна депресия!

Според съда има обосновано предположение, ще е шофирал дрогиран, налице са и достатъчно доказателства за обвинението в хулиганство. По отношение на третото обвинение за създаване на пречки на полицейските служители да си вършат работата, магистратите също смятат за доказано. Според настоящия състав няма опасност Паталенски да се укрие. Не така обаче стои въпросът с опасността от извършването на други престъпления. Богатата му история с наказания на пътя свидетелстват, че няма намерение да се съобразява с всякакви авторитети. Така че според магистратите има реална опасност да извърши други престъпления.

По отношение на здравословното му състояние, няма данни и доказателства, които да сочат, че страда от заболявания. Употребявал два вида лекарства.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд на 11 август от 13:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари