Съдът обяви мотивите си по делото Десислава Иванчева

1
Съдът пише, че има безспорни факти, че строителният предприемач Александър Ваклин е бил изнудван
Съдът пише, че има безспорни факти, че строителният предприемач Александър Ваклин е бил изнудван Снимка: БГНЕС / архив

Съдът пише, че има безспорни факти, че строителният предприемач Александър Ваклин е бил изнудван

Върховният касационен съд обяви мотивите си по делото Десислава Иванчева. От вчера бившият кмет на столичния район „Младост“, бившият зам.-кмет на района Биляна Петрова и предшественикът на кметския пост Петко Дюлгеров излежават ефективни присъди за подкуп - съответно от 6, 5 и 4 години затвор.

Съдът пише, че има безспорни факти, че строителният предприемач Александър Ваклин е бил изнудван, предаде bTV.

Също така, че Иванчева първо е поискала 250 хиляди евро, после е намалила сумата до 187 хиляди и 500 евро, но е получила 70 хиляди евро като първа вноска.

Защитата на Иванчева е изпратила молба до президента за помилване.

Със защитата всичко приключи. Единственото нещо, което остана, е президентът да помилва Иванчева“, обясни адв. Николай Хаджигенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    До 3
    До 3: Свети ви главата! Май сте грантаджия! Боята си светва, но не светва изцяло по пръстите/ръцете. Вие как хващате пари - с ноктите ли?! Защо не светнаха ръцете на банкянския с кюлечетата с двата милиона евро, а?! Как да му светнат ръцете, като е американски представител - американска пионка, зависим е и ще каже всичко, което сащ му наредят!
  • 4
    3
    Неутрален до1
    Е, колко да е невинна? Парите в колата, описани номер по номер. Ама били похвърлени, а ръцете и на двете светват. И да обясня - за всеки отделен случай се правят различни бои, за да няма съмнения за постановка. Боята си светва в точно определен диапазон. Три съдебни състава, сума вещи лица и свидетели казват, че е виновна. Толкова народ за тия мижави пари е трудно да подкупиш.
  • 1
    2
    до папагала под мен
    доказателства? виж за обратното има доказателства....
  • -3
    1
    Теодор Илиев
    Десислава Иванчева е невинна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари