Събарят строежа на „Алепу”

0
Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции
Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции Видео: NOVA

Ще остане само частта, която изпълнява укрепващи функции

Започва събаряне на строежа на „Алепу” и възстановяване на защитената местност, предава NOVA

 ДНСК дава начало на необходимите действия, с които да възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за премахване на изградената стоманобетонова конструкция. Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции.

Проектите за възстановяване на нарушения естествен терен ще бъдат съгласувани от МОСВ. Одобрените инвестиционни проекти следва да бъдат възложени на собственика на терена за доброволно изпълнение. При отказ от негова страна се преминава към принудително изпълнение от ДНСК, като средствата се събират принудително от собственика.

„Ако той не направи това, държавата влиза в своите законови правомощия и го прави, след което си търси средствата обратно от собственика. Ако трябва да бъдем коректни към обществото, не можем да се ангажираме със срок”, обясни Мирослава Петрова от „Продължаваме Промяната”.

Законовите действия на институциите са свързани с окончателното решение на ВАС за обявяване за нищожно разрешението за строеж на Община Созопол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Няма
    Тя женаму беше министър при Бойко яка пичка тъй че ще видим а дано тръгне от някаде
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари