С приказно шествие започна празникът на децата в Русе

5

С приказно шествие днес започна празникът на децата, организиран от Община Русе с участието на деца и педагози от всички 19 общински детски градини.

Приказни сюжети от световни и български народни приказки в пъстро дефиле преминаха по улица „Александровска“ от Халите до площад „Свобода“, където на пет сцени едновременно децата отвориха вълшебния свят на приказките. Детските градини бяха групирани в пет трупи за сладкодумни разказвачи и приказни персонажи, като на всяка сцена публиката беше изненадана от нови сюжетни линии на вечните приказни разкази и легенди. Сладкодумниците с чувство за хумор изненадаха публиката с интерпретации и много забавни сценични решения.

Идеята на педагозите е децата да тренират своето въображение като едно от фундаменталните умения за успешно развитие в годините на познание, които им предстоят. От друга страна - да дадат хоризонт на детската фантазия да твори и създава с новаторски дух и увереност.

В спектакъла участваха общо над 150 деца от ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Звездица“, ДГ „Пролет“, ДГ „Радост“, ДГ „Слънце“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Зора“, ДГ „Иглика“, ДГ „Снежанка“, ДГ „Ралица“, ДГ „Роза“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“, ДГ „Райна княгиня“ и ДГ „Приказен свят“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари