С любов и почит Кубрат посрещна своята Лили Иванова

3
След родния си град Кубрат, певицата ще изнесе концерт тази вечер вечер в Разград
След родния си град Кубрат, певицата ще изнесе концерт тази вечер вечер в Разград Снимка: Фейсбук

С много любов и почит Кубрат посрещна голямата българска певица Лили Иванова

Националното турне на примата на българската поп музика започна от родния ѝ град, информира БТА

Публиката стана на крака, щом певицата и изпълнителите от нейния бенд се качиха на сцената. Най-голямото име в българската поп музика започна концерта с песента „Без контрол“. На сцената едно след друго прозвучаха едни от най-обичаните песни „Студ“, „Животът“, “Ако спра да обичам“. Публиката се наслади на изпълненията на „Щурче“ и „За тебе бях“.

Голямата българска певица дълго се сбогува с публиката в родния си град. Тя се върна четири пъти на сцената, защото бурните аплодисменти и овациите „Още, още“, „Лили, Лили, ти си невероятна“ не стихваха. На бис, заедно с многобройната публика, тя изпя емблематичните си хитове „Детелини“, „Панаири“, „Присъда“ и „Животе мой“.

Дългоочакваното събитие продължи повече от час и половина. Лили Иванова благодари на прекрасните си музиканти и на невероятната публика.

Сред публиката, пристигнал специално за концерта беше и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. „Този концерт на Лили Иванова, с който започва поредното си турне е по-различен от останалите, защото вечното момиче на българската музика се завръща у дома, в града, от който е тръгнала, на местата, където за първи път е изпитвала това, за което пее в песните си - първите трепети с любовта, с всички емоции, през които преминава човека. Освен това и публиката беше по-различна, толкова сърдечни, толкова емоционални бяха всички от този град, в който Лили Иванова е родена“, каза Вълчев.

В броя на списание ЛИК за месец април, който излезе буквално днес и пристигна първо в Кубрат, с помощта на архивите на БТА, снимките, текстовете от бюлетините разказваме за една наистина забележителна кариера“, каза още генералният директор на БТА. Той посочи, че в началото на броя той разказва колко е било трудно кой брой да последва този, посветен на Мартенските музикални дни в Русе, където са свирили най-велики изпълнители от целия свят. „И няма нищо по-естествено априлският брой да бъде броят на месеца, в който е родена Лили Иванова. В началото на нейното поредно турне да посветим броя на музикант, който е сравним като епоха в музиката, като цял един фестивал със стотици велики музиканти“, допълни Кирил Вълчев.

На концерта присъства и цялото ръководство на община Кубрат. Кметът Алкин Неби сподели, че оценяват жеста националното турне на Лили Иванова да тръгне именно от Кубрат. От свое име и от името на жителите на общината той пожела здраве и много успехи на примата на българската музика.

На музикалното събитие имаше хора не само от Кубрат, но и от съседни градове. „Много харесвам творчеството й, затова съм тук“, каза Роланда от Тутракан. „Изключително сме щастливи, че успяхме да си купим билет за концерта. Гордеем се с нашата съгражданка Лили Иванова. Тя е всепризната певица“, каза кубратчанката Росица Калинова.

След родния си град Кубрат, певицата ще изнесе концерт тази вечер вечер в Разград. Спектакълът е от 20:00 часа в залата на Общинския културен център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    2
    Eliyana
    Здравейте, аз съм финансист, който предлага съдействие при заемане на пари между физически лица в краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5 000 до 5 000 000 лв. за 48 часа при лихва от 2% годишно. Офертата е валидна и се приема само в Люксембург. За връзка: [email protected]
  • -9
    1
    Eliyana
    Здравейте, аз съм финансист, който предлага съдействие при заемане на пари между физически лица в краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5 000 до 5 000 000 лв. за 48 часа при лихва от 2% годишно. Офертата е валидна и се приема само в Люксембург. За връзка: [email protected]
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари