С какво се занимава Гинка Върбакова след провала на сделката с ЧЕЗ

3
Бизнес дамата набира мощно авторитет като строителен предприемач
Бизнес дамата набира мощно авторитет като строителен предприемач

Гинка Върбакова, която нашумя заради неслучилата се сделка с ЧЕЗ, вече набира мощно авторитет като строителен предприемач.

Това става ясно и от поредната обществена поръчка в община Пазарджик, пише Actualno.

Пет от общо 14 обекта, за които процедурата е финализирана, ще се изпълняват от свързани с нея дружества. Общата стойност на спечелените от тях обособени позиции е над 1,2 млн. лв. с ДДС. При положение, че общата сума на възлаганите за саниране блокове е малко над 3 млн. лева, делът на дружествата, свързани с Върбакова, е 40%.

Нейната еднолична фирма „Инерком“, с която водеше преговорите за придобиване на ЧЕЗ, се е преборила да санира блок на ул. „Освобождение“ №8. Офертата й е за 247 584 лв. с ДДС.

Фирма „Контур 7“ ще санира многофамилна жилищна сграда на ул. „Сан Стефано“ срещу 232 524 лв. с ДДС. Дружеството е еднолична нейна собственост до 2016 г. Сега е на Румен Трендафилов.

Фирмата „Ф Инвест“ ще санира сграда на ул. „Никола Вапцаров“ с 181 427 лева.  Старото й име е (до 2017 г.) е „Транс Билдинг Груп 2012” ЕООД. До 2013 г. дружеството е собственост на Николай Ичев. Притежател на фирмата сега е Екатерина Марчокова – Стоянова, свързана с Гинка Върбакова чрез „Инерком“, на което е бивш собственик и управител.

Фирма „Кантос БГ“ ще санира сграда на ул. „Ованес Соваджиян“ срещу 206 342 лв. Собственик на фирмата е Николай Ичев и първоначалната й регистрация е в село Семчиново, до родното село на Славчо Върбаков – съпруг на бизнесдамата.

Фирма „Торис БГ“ първоначално е на Пламен Данаилов и с адрес родното село на Славчо Върбанов – Симеоновец. Малко преди да се  финализира процедурата за избор на изпълнител от община Пазарджик дружеството е прехвърлено на Яница Димитрова. Тя е имала общ бизнес с Румен Трендафилов и Гинка Върбакова в заличената неотдавна „Солар Къмпани“ ЕАД.  

Общо взето фирмата на известната бизнесдама трупа строителен опит единствено благодарение на община Пазарджик, чийто изпълнител се явява за няколко обекта, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите.

Сходна със сегашната ситуацията имаше и в един предишен избор на фирми, които да санират в жилищни блокове в Пазарджик. През 2018 г. Гинка Върбакова и свързани с фамилията й дружества спечелиха обекти за над 3 млн. лева (34,1% от общия дял за саниране на онзи етап).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари