РЗИ - Русе разработва алгоритъм за преминаване в дистанционно обучение

0
Превантивни мерки за предстоящия зимен сезон бяха обсъдени в Областната управа в Русе
Превантивни мерки за предстоящия зимен сезон бяха обсъдени в Областната управа в Русе

Превантивни мерки за предстоящия зимен сезон бяха обсъдени в Областната управа в Русе 

Идният понеделник ще се проведе извънредно заседание на Областния оперативен щаб, на което ще бъдат разяснени детайли от разработвания понастоящем подробен алгоритъм за преминаване на ученици при необходимост в дистанционна форма на обучение. Алгоритъмът ще бъде изцяло базиран на препоръките и разпорежданията на съответните министерства, но неговата специфика ще се изразява в механизма на координация между заинтересованите страни.

Важно е да се отбележи, че подобен алгоритъм ще се използва само при повишена заболеваемост в съответната паралелка, като ученето от вкъщи ще бъде за определен период, а не за целия срок. Целта е по този начин да се постигне максимално ефикасна координация между институциите на местно, регионално и национално ниво. Имайки изготвен подобен план за действие, то административната тежест за училищата ще бъде сведена до минимум, което означава, че реакциите ще бъдат максимално бързи и ефективни.

Това беше разисквано на проведена по-рано през деня среща, която беше свикана от заместник областния управител на област Русе Свилен Иванов. На нея присъстваха още директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова, както и представители на Регионалното управление на образованието и на Община Русе.

Очаква се подробностите около алгоритъма за действие да станат ясни през другата седмица.

От Областния оперативен щаб апелират към жителите и гостите на Русе да спазват всички необходими мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина. „Нека бъдем отговорни към собственото си здраве, както и към това на тези около нас!“, каза още Свилен Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари