Рязко захлаждане в четвъртък

0
Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса
Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса

Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса

До края на деня днес ще остане предимно слънчево и много горещо, с температури от 35 на северозапад до до 40-42 градуса в източните и южни райони.

НИМХ е обявил червен код за русенско и Горнотракийската низина за високи температури. Още около обяд, отначало над Дунавската равнина, ще се появи и усилва вятър от северозапад, който в северните райони в следобедните часове ще бъде силен и на моменти - с бурни пориви.

Привечер, отначало над северозападните райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има гръмотевични бури и локални градушки.

Преди полунощ над западните и северозападни, а около и след това - и на изток, на много места ще има гръмотевични бури, рязко усилване на вятъра и краткотрайни валежи с гръмотевици.

Локално са възможни и градушки. Температурите утре сутрин ще бъдат доста по-ниски от тези, с които свикнахме последните седмици: от 12 до 17 градуса. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад.

През деня ще остане ветровито. НИМХ е обявил жълт код за силен вятър за Тракия и Дунавската равнина. Облачността над западната половина на страната ще намалява до незначителна. На изток ще бъде по-често облачно, с купесто-дъждовна облачност и по Черноморието и на североизток ще има гръмотевични бури, силни локални поройни валежи с гръмотевици, както и градушки. Там тези явления ще продължат до вечерта.

Вятърът ще бъде умерен и силен. Дневните температури ще са от 21 до 28 градуса, на места на юг - до 30. По-хладно ще остане в Североизточна България, с температури до около 20 градуса. Там в някои места тези стойности ще бъдат по-ниски с 20-22 градуса от тези, които ще измерят днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари