Руското правителство е в плен на коронавируса

1
За четвърти пореден ден Русия отбеляза над 10 000 нови случая на заразени с коронавируса
За четвърти пореден ден Русия отбеляза над 10 000 нови случая на заразени с коронавируса Снимка: Pool photo

Руският министър на културата Олга Любимова e дала положителна проба за коронавирус, предаде ТАСС, като цитира съобщение на ведомството.

Тя е четвъртият член на кабинета, заразен с вируса. Миналата седмица положителни за COVID-19 се оказаха пробите на премиера Михаил Мишустин, на министъра на строителството Владимир Якушев, както и на неговия заместник Дмитрий Волков. Те са настанени за лечение в болници.

Любимова засега е под карантина в дома си и работи оттам, каза говорителката ѝ Анна Усачьова. "Заболяването протича в лека форма и не се налага хоспитализиране", допълни тя.

За четвърти пореден ден Русия отбеляза над 10 000 нови случая на заразени с коронавируса. Според последните официални данни заразените в последното денонощие са 10 559, с което общият брой става 165 929. Жертвите са 1537.

На този фон рейтингът на президента Владимир Путин се срина до най-ниското си ниво за последните две десетилетия. Независимият център за проучване на общественото мнение "Левада" обяви, че одобрението към държавния глава е едва 59% през април, като предходния месец то е било 63%. Това е най-ниският рейтинг на Путин от септември 1999 г., когато като министър-председател той получава одобрение от 53%, според данните на "Левада".

След избирането му за президент, най-ниският рейтинг на Путин е през юни 2000 г. - тогава одобрението за него е 61%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари