Руското посолство: Паметникът на Съветската армия стана жертва на сляпа агресия

1
Посолството на Русия у нас излезе с позиция срещу посегателството върху Паметника на съветската армия
Посолството на Русия у нас излезе с позиция срещу посегателството върху Паметника на съветската армия Снимка: БТА

Посолството на Русия у нас излезе с позиция срещу посегателството върху Паметника на съветската армия

"Със съжаление Ви съобщаваме, че днес, в Деня на защитника на Отечеството, паметникът на Съветската армия в София отново стана жертва на сляпа агресия и безпаметство.

С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на съветските воини, освободили България от нацизма, но и хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, за да остане българинът свободен народ и да няма място за „кафявата чума” в света.

Системната работа по пренаписване на миналото, заличаване на ролята на Съветския съюз в победата над нацистка Германия, демонизиране на всичко руско не можеше да доведе до друг резултат, освен да възпитава поколения, за които няма нищо свято.

Призоваваме българските власти незабавно да предприемат мерки за ликвидиране на последиците от престъплението срещу паметта, наказване на виновните и преустановяване на позорната практика за изопачаване на общата ни история", пишат още от дипломатическата мисия.

Плочата на Паметника на Съветската армия, на която е изписано на "На Съветската армия Освободителка от признателния български народ", е била счупена тази нощ, стана ясно по-рано днес. Полицията е задържала 61-годишен мъж, който строшил плочата с чук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    русенец
    По-лошо от комунизма е само едно нещо - комунизмът по съветски модел. За съжаление майка България бе принудена да изтърпи и тази изродщина
  • 1
    3
    до 2
    Слаб 2 по български език. Елементарни грешки :)
  • 2
    2
    Kontra
    Ахаха. Педерастизма е много по опасен. Слаб 2 по история. Поправителния ще е на фронта.
  • -2
    1
    пхахахаха
    едва ли има по- голяма чума от комунизмът!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари