Руските танкове достигнаха предградията на Киев

0
Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града
Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града

Сражения се водят в село Скибин, близо до входа на града

Руски танкове се появиха на североизточните части на украинската столица Киев, предаде "Франс прес". Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколко стотин метра от последната пътна блокада, изградена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока, пише още медията. Днес сутринта ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на около 5 километра от границите на Киев. Ракети са поразили няколко къщи в селото, в което тази сутрин влязоха и руски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че половината от населението на цялата киевска агломерация е избягало от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари.

"Според информациите, с които разполагаме, всеки втори жител на Киев е напуснал града. Днес под два милиона жители са все още тук", каза Кличко пред украинската държавна телевизия.

"Киев се превърна в крепост. Всяка улица, всяка сграда, всеки пропускателен пункт беше укрепен", допълни той.

Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона жители преди началото на конфликта с Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари