Руските сили контролират 80% от Луганска област

2
Киев обяви, че е готов на специален кръг от преговори с Москва за Мариупол
Киев обяви, че е готов на специален кръг от преговори с Москва за Мариупол Снимка: iStock / Getty Images

Киев обяви, че е готов на специален кръг от преговори с Москва за Мариупол

Руските сили в Източна Украйна контролират 80% от Луганска област, обяви местната власт.

За няколко града там от седмици се водят ожесточени боеве, като обстрелът около областния град също се засилва.

Киев обяви, че е готов на специален кръг от преговори с Москва за Мариупол и основната мотивация е спасяването на бойците от батальона „Азов“, военните и гражданите от обсадения град. Предложението вече е изпратено и се очаква отговор на Русия, предаде bTV.

Междувременно вчера хуманитарния коридор от пристанищния град не е проработил според очакванията и са били изведени доста по-малко хора.

Според президента на Украйна Володимир Зеленски Западът е започнал да осъзнава нуждите на страната му за снабдяване с тежко въоръжение.

А президентът на Световната банка предупреди за „човешка катастрофа“ заради инвазията и покачването на цените на храната, които водят до бедност и недохранване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Нели КОЛЕВА
    Защо Киев иска "специални" преговори - нали в момента са в настъпление?Май ще се окажат вярни догатките,че Киев има какво да крие в "Азовсталь"?По-интересно е събирателното "военните"-дали се вкючват и чуждестранните специалисти?Защо само част от украинците се възползваха от спиране на огъня и се предадоха?Доколкото видях -цивилните граждани не бяха точно в завода,а в сгради в близост до него.
  • 6
    2
    До 1
    От напъна резултата не го ли знаеш какъв е?
  • 2
    1
    Sтанко
    Още малко напън е нужен, за да се спре разрухата и да си седне детето на зеления задник.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари