Руски танк отблъсна цяла колона украинска техника

9
Танкът е унищожил няколко бронирани машини и е принудил украинските въоръжени сили да отстъпят
Танкът е унищожил няколко бронирани машини и е принудил украинските въоръжени сили да отстъпят Снимка: МО Русия

Танкът е унищожил няколко бронирани машини и е принудил украинските въоръжени сили да отстъпят

Танк на руската групировка "Восток" със своя огън е принудил колона от техника на украинските въоръжени сили да отстъпи, унищожавайки няколко бронирани машини, съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Олег Чехов, цитиран от Риа Новости и Агенция Фокус.

Екипажът на ефрейтор Владимир Цацулин е извършил този подвиг на Южнодонецко направление, отблъсквайки атака на украински войски.

"По време на една от битките екипажът под командването на ефрейтор (Владимир) Цацулин обстрелва колона от техника на украинските войски. Съгласуваността и бойният опит на екипажите на танковете позволиха да бъдат унищожени няколко бронирани машини на противника с жива сила. Останалите националистически сили не бяха успешни и изоставиха опитите си за настъпление“, заяви Чехов.

Общо военните групировки, според Чехов, са отблъснали три атаки на украинските въоръжени сили на Южнодонецкото направление. "Опитът на украинските въоръжени сили за ротация на части в района на Новодонецк беше спрян – техника и жива сила бяха унищожени“, добави офицерът.

Пункт за временна дислокация на 72-ра механизирана бригада на ВСУ в Угледар, два склада за боеприпаси в Углесборочная, както и пунктовете за временна дислокация на 37-ма и 38-ма бригада на морската пехота на ВСУ в Пречистовка и Золотая Нива са били ударени от артилерийски огън. Унищожени са сателитната станция Starlink и контролен център на безпилотни самолети. В района северно от Новомайорски е унищожен и танк на украинските въоръжени сили. Станцията за радиоелектронна борба в Новомихайловка е унищожена от реактивна артилерия.

По време на контрабатареен бой са поразени гаубица Д-30 във Велика Новоселка, гаубица Мста-Б в района на Темировка и минометни екипажи в Новодаровка и Углесборочная.

"Бомбардировъчната, щурмовата и армейската авиация поразиха места на концентрация на украински войски и техника в района на Старомайорское, Урожайное, северно от Новодонецкое и Новомайорское“, заяви още ръководителят на пресцентъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    прав си деветия
    ще ми пишат глупости! Ей на украинците вече взеха Крим и маат към Москва, тези тука кво си мислят?!?
  • -5
    9
    Мърото
    Тези руски идиоти докога ще показват фалшивото видео от началото на юли?! Ама много сте зле тукашните мисирки, кълвете секви простотии от кремълската пропаганда...
  • 0
    8
    007
    До 07 Пиеш ли хапчетата?
  • 3
    7
    за Ебанка в танка:
    https://blitz.bg/svyat/video-ot-voynata-t-72-razgromi-ot-zasada-kolona-ot-8-zapadni-bronirani-mashini_news967618.html
  • 4
    6
    Ебанка в танка
    Къде е тоя боклук Ванка в танка ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари