Русия вдигна изтребител срещу самолети на НАТО

2
Руски изтребител Су-27 е изпратен да спре френски и германски патрулни самолети
Руски изтребител Су-27 е изпратен да спре френски и германски патрулни самолети Снимка: ТАСС

Руски изтребител Су-27 е изпратен да спре френски и германски патрулни самолети

Министерството на отбраната на Русия каза, че е изпратила днес изтребител, който да спре френски и германски патрулни самолети от навлизането във въздушното ѝ пространство над Балтийско море, след като ги е засякла да летят към Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия заяви, че двете машини са били немски патрулен самолет Р-3С и френски самолет за морски патрул "Атлантик-2". След като руският изтребител бил изпратен да ги спре, френският и германският самолет променили курса си. После руският Су-27 се върнал в базата си, съобщи министерството.

"Две въздушни мишени бяха засечени да се отправят към руската граница", каза в изявление министерството. "За да идентифицираме мишените и да предотвратим нахлуването през руската граница, бе изпратен боен самолет Су-27 на руския Балтийски флот", се казва още в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Ха-ха-хах!
    И квооо? Френският гей и немският гей си изпраха насраните от страх гащички? Гаранция, че следващият път няма да опитат да дразнят Альоша, Ваня или Серьожа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари