Русия започна евакуация на посолството си в Украйна

0
Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от сградата на дипломатическата мисия
Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от сградата на дипломатическата мисия Снимка: АП

Русия започна да евакуира персонала на своето посолство и всичките си консулства в Украйна

Това съобщи за ТАСС от руското посолство в Киев, предаде БТА.

"Евакуацията на персонала вече е започнала", каза източникът.

Говорителят на руското посолство в Киев Денис Голенко отговори утвърдително на запитване на Франс прес за това дали евакуацията вече е в ход.

Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от сградата на дипломатическата мисия, съобщиха журналисти на АФП.

Коментирайки информацията на украинските медии, че в дипломатическите представителства на Русия е било забелязано как служителите са горяли документи, представителят на посолството съобщи пред ТАСС, че това наистина се е случвало. "Това е планова процедура. В случаи като този съществува комплекс от мерки, които трябва да се предприемат, включително от съображения за сигурност", отбеляза източникът.

Русия е представена в Украйна с посолство в Киев, а също така с генерални консулства в Харков, Одеса и Лвов.

По-рано руското външно министерство съобщи, че Русия в най-скоро време ще евакуира персонала от дипломатическите си представителства в Украйна с цел защита на живота и сигурността на служителите им.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари