Русия трупа войска по границата си с Украйна

0
Русия изпраща войници по границата си с Украйна в отговор на най-големите учения на НАТО от края на студената война в Полша
Русия изпраща войници по границата си с Украйна в отговор на най-големите учения на НАТО от края на студената война в Полша

Британци засякоха руска подводница край Ламанша.

Русия изпраща войници по границата си с Украйна в отговор на най-големите учения на НАТО от края на студената война в Полша.

Руските части се разполагат в град Клинци, където Москва строи нова военна база, съобщи Ройтерс. Става дума за поредния военен обект на западната граница по протежение на това, което Кремъл възприема като фронтова линия в засилващата се конфронтация с НАТО, пише агенцията. Пред Ройтерс руски войници обявили, че пазят специален военен обект, предаде 24 часа.

Градчето е избрано за база на новосформираща се дивизия и до момента са пристигнали 240 войници. Новите части са започнали да идват от 30 май и са от мотострелкова дивизия от Екатеринбург, в Урал, обяви зам.-председателят на общинския съвет на Клинци Олег Клетни.

В Полша продължават ученията “Анаконда-16” на 31 000 войници на НАТО. Хиляди парашутисти се спускат край град Торун в хода на тренировките. Междувременно командващият силите за свръхбързо реагиране на НАТО ген. Франсиско Хавиер Варела заяви пред полския в. “Жеч послолита”, че нападение на Русия над Полша “би означавало избухване на трета световна”.

В сряда кораб на британския военноморски флот прехвана руска подводница в Северно море близо до Ламанша. Смята се, че тя може да пренася ядрени ракети, съобщи в. “Дейли телеграф”. Командирът на британския кораб “Кент” обяви, че руската подводница е открита благодарение на съвместни действия с НАТО. Според руски медии плавателният съд провеждал дълбоководни изпитания в международни води. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари