Русия ще използва криптовалути за международни транзакции

1
Русия отдавна насочва вниманието си към криптовалутите и активно разработва своя подход за тях в страната
Русия отдавна насочва вниманието си към криптовалутите и активно разработва своя подход за тях в страната

Русия отдавна насочва вниманието си към криптовалутите и активно разработва своя подход за тях в страната

През април, Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия, проведе среща, на която бе обсъдена идеята за нова платежна система, включваща криптовалути.

Неотдавнашен доклад на руската медия "Известия" показва, че руските власти са взели решение да не създават една централна крипто борса, а да се фокусират върху създаването на рамка, която да улесни функционирането и установяването на крипто борси в страната.

Анатолий Аксаков, ръководител на комисията по финансовия пазар в Държавната дума, изрази становището си, че добре дефинираните правила за крипто борсите биха били по-полезни от една национална борса. Това би допринесло за създаването на ясни и ефективни механизми за контрол и регулиране на криптовалутите.

Основната цел на тези крипто борси ще бъде облекчаването на трансграничните разплащания и същевременното спазване на нормативните изисквания, като се избягва възможното влияние на санкциите. Аксаков подчерта, че Централната банка ще има надзор върху тези борси, а правилата за тяхното функциониране ще бъдат включени в проектозакона за експерименталните правни режими.

Иван Чебесков, директор на отдела за финансова политика в Министерството на финансите на Руската федерация, поясни, че министерството не одобрява идеята за една единна национална крипто борса. Вместо това, те предлагат разработването на правна уредба, която да позволи на предприятията да създават собствени крипто борси и да оперират в съответствие с ясно регулиране. Такъв подход би спомогнал за по-широкото регулиране на криптовалутите в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    абе,
    стана ли доларът 200 рубли, както рече бай дън миналата године, че да завъртя една далаверка, или излъга, пък аз му се вързах!?!
  • 0
    4
    Нда
    комунистите не могат без врагове! Преди десети бяха американците, след десети са руснаците! Важното е да има някой друг виновен за дереджето ни! А, и за да не се оправдава някой, че не бил комунист, става въпрос за начин на мислене и възприемане на света! И за IQ става въпрос, ама то това е по-сложно! :) :) :)
  • -11
    3
    РУК за Ръша
    В грешка си, тролче жалко, аз съм БЪЛГАРОЛЮБЕЦ, вие сте БЪЛГАРОМРАЗЦИ и ТероруZZки подлоги! ФАКТ!!! Айде бягай Мутрофанката да ти даде 2 ръждиви копейки да пишеш против България!!!
  • 5
    2
    информирай се бе
    не си информиран. над криптовалути работят всички банки по света ама то отде акъл от злобен русомразец
  • -17
    1
    РУК за Ръша
    Що така бе, рушлямски окупатори? Рубликите стават вече само да си бършете омазаните дупари, ? ХАХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари