Русия създаде ракета с ядрен двигател

0
Владимир Путин съобщи, че страната му е създала крилата ракета, която може да лети безкрайно
Владимир Путин съобщи, че страната му е създала крилата ракета, която може да лети безкрайно

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му е създала крилата ракета с ядрен двигател, която може да лети практически безкрайно.

Руски медии веднага коментираха, че това напълно променя стратегическия баланс в света и е новина от такъв мащаб, че дори засега е трудно да бъде осъзната, пише Дневник.

Съобщението на Путин бе илюстрирано с анимация, на която се вижда как ракетата, изстреляна от Русия, преминава през Атлантическия океан, като заобикаля радарни системи за ранно предупреждение, минава на юг от Южна Америка и се отправя към целта си през Тихия океан.

Неведнъж сме говорили на западните страни, че ще предприемем мерки за неутрализиране на всички заплахи срещу страната ни и разгръщането на противоракетния щит. Но никой не искаше да разговаря с нас, никой не искаше да ни слуша. Послушайте ни сега, каза Путин сред бурни и продължителни аплодисменти в залата и ставане на всички присъстващи на крака.

Путин отдели най-голямата част от отчета си за развитието на страната на няколко нови стратегически и тактически оръжия. "Русия има такова оръжие", каза той, и обясни, че това са разработки, които по обясними причини не може да демонстрира в оригинал. Всичко това не е от съветски времена, а от работата през последните години на хиляди и хиляди наши талантливи учени и специалисти, добави Путин. "Те са истинските герои на нашето време."

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари